Teekkarijäynätietoa

“Teekkarijäynän luonteesta ja kohteesta riippumatta ne eivät koskaan olleet raakoja, väkivaltaisia, älyttömässä kännissä tai muussa huumeessa tapahtuneita mellastuksia tai tuhotöitä. Aina niissä oli humoristinen taustasävel, ja tarkoituksena oli tuottaa yllätyksellistä hupia itselle, kohteille ja kaikille asiasta myöhemmin kuuleville. Oikea teekkarijäynä oli – ja on varmaan edelleenkin – siis hieman ilkikurinen, usein sopivaisuuden äärirajoilla liikkuva, mutta ei koskaan heavy-pornoa, politiikkaa tosimielessä, eikä ketään vakavasti loukkaavaa. Nähtiin paljon vaivaa pienen, epäsovinnaisen iloisen hetken aikaansaamiseksi.”— Ossi Törrönen

autot

Jäynässä on kyse hauskanpidosta ja hauskuuttamisesta!

Teekkarijäynä on käytännön kepponen tai tapahtuma, jonka tarkoitus on aiheuttaa riemua jäynääjissä sekä jäynän kohteissa ja suuressa yleisössä. Jäynä ei tosimielellä ota kantaa uskontoon tai politiikkaan. Se on luonteeltaan yllätyksellinen ja tekniikan keinoja hyväksikäyttävä. Jäynä voi olla kestoltaan lyhyt tai pitkä.

Jäynä ei solvaa, rienaa, turmele, varasta tai tuhoa. Jäynä ei aiheuta kenellekään taloudellista, henkistä tai ruumiillista haittaa. Jäynä ei saa kohdistua millään muotoa poliisi- tai pelastusviranomaisiin eikä ylituomariston jäseniin.

Jäynä on teekkarihuumorin ilmentymä ja hyväntahtoinen tapaus, jonka tarkoitus on usein ihmisten hauskuuttaminen. Toki jäynällä voidaan ottaa kantaa myös johonkin yhteiskunnalliseen epäkohtaan.

Tekemällä oman jäynän voit osallistua joka vuotiseen Jäynäkilpailuun. Klikkaa tästä ja lue lisätietoa Jäynäkilpailusta!

Kuinka teen onnistuneen jäynän?!

Jäynääminen on parhaimmillaan uskomattoman hauskaa ja yksinkertaista.
Alla olevalla videolla olemme koonnet jäynäämisen eri vaiheet hauskaksi step-by-step tutoriaaliksi.

YHTEISTYÖSSÄ

YHTEYSTIEDOT

Yleisissä Jäynäkilpailuun liittyvissä kysymyksissä tavoitat meidät parhaiten Kysy jäynästä -lomakkeella.

Alta löydät tietyn osa-alueen vastaavien yhteystiedot.

Ylituomaristo

Puheenjohtaja
Tuukka Harvela
ylituomari (ät) jayna.fi

Jäynäpromot

Jussi Impiö
promot (ät) jayna.fi

Yritysyhteistyö

Katri Mäki-Kullas
yritykset (ät) jayna.fi