October 26, 2016

Lähtötunnelmia ennen valtakunnallista jäynäkilpailua

29. Jäynäkilpailun voittajajoukkue Ulliksella

8.-9. marraskuuta järjestettävä valtakunnallinen jäynäkilpailu lähestyy vauhdilla! Jäynä haastatteli lähtötunnelmissa olevia vuoden 2016 Otaniemen jäynäkilpailun voittajia, jotka hämmensivät keväällä luentoja nerokkaalla Arduino-jäynällään.

Joko olette alkaneet valmistautua valtakunnallista jäynäkilpailua varten?
Kyllä vaan! Esijäynä on toteutettu ja olemme myös pienten ponnisteluiden jälkeen selvittäneet kaupungin, jossa valtakunnallinen jäynäkilpailu järjestetään. Saimme ajo-ohjevihjeenä kuvatiedoston, joka olisi pitänyt avata kuvanmuokkausohjelmalla ja löytää sen sisään piilotettu zip-tiedosto. Emme kuitenkaan menneet sieltä, missä aita on matalin vaan kirjoittelimme muun muassa kasaan Python-koodin, joka löysi 93 000 erilaisen sanan joukosta selvittämämme vihjeen internetosoitteen viimeisen sanan. On ollut tosi hauskaa puuhailla taas porukassa jäynähommien parissa!

Valtakunnallista kilpailua varten valmistelitte myös ennakkojäynän, miten se sujui?
Ainakin kuvamateriaalia on paljon ja sen perusteella uskaltaisimme sanoa että hyvin! Pelkäsimme että kauppakeskuksen vartijat heittävät meidät ulos, mutta onneksi selvisimme tilanteesta lämminhenkisellä katseiden vaihdolla ja saimme jatkaa jäynäilyä rauhassa. Jännityksellä odotetaan itse kisaa!

Olette jo varsinaisia konkareita jäynäämisessä! Vinkkejä ensikertalaisille ja jäynäämistä jännittäville?
Me lähdetään aina jäynäideoinnissa rennosti liikkeelle: katsellaan porukalla tuntikaupalla meemejä, painellaan vähän nappuloita ja pidetään hauskaa. Ei itse jäynääminen loppujen lopuksi ollutkaan niin vaikeeta kun etukäteen ajateltiin. Pokkaa se vaati ja kuumotteli kyllä keväällä toteuttaa jäynää siellä itse luennolla, mutta kyllä ne jengin reaktiot oli sen arvoisia. Erityisesti orgaanisen kemian professorin räiskyvä kommentointi jäi meillä kaikilla hyvin mieleen! Sanottaisiin ettei pidä ottaa idean keksimisestä liikaa paineita, kunhan jäynä hauskuuttaa ja siitä jää jäynän kohteelle hyvä fiilis.

Voittajat väläyttelivät myös mahdollisuutta osallistua jo käynnissä olevaan Otaniemen 30. jäynäkilpailuun. Jäynä toivottaa kaikille sekä valtakunnalliseen että Otaniemen omaan jäynäkilpailuun osallistuville mitä parhainta jäynäonnea!

June 2, 2016

Muista jäynätä!

Otaniemen suuri ja juhlava 30. Jäynäkilpailu on parhaillaan käynnissä! Oletko sinä muistanut jo jäynätä? Wappu tuli ja meni, mutta jäynätä voi ja kannattaa aina. Varsinkin kesähelteillä ihmiset eivät yleensä odota joutuvansa jäynän kohteeksi, joten paras jäynäysaika on juuri nyt!

Ennen jäynäämistä voi lukea vinkkejä osoitteesta http://www.jayna.fi/wp/?page_id=15, sekä katsoa viime vuosien finaalijoukkueiden jäyniä Jäynän Vimeo-tililtä https://vimeo.com/jayna. Lähde siis innolla jäynäämään – 30. Jäynäkilpailun voittaja voit olla SINÄ!

 

Voittajajoukkueen “Vi ska jäynä mycket” jäynä: https://vimeo.com/163828046

April 23, 2016

VTT:n wappulautan ilmoittautuminen on auki!

Taatusti wapun parasta kyytiä!

Wappulautta lähtee 1.5 klo 10:00 Otarannan saaristovenelaiturista ja saapuu n. klo 11 Ullanlinnanmäelle. Ole ajoissa paikalla! Mikäli et ole laiturilla klo 09:45 paikkasi luovutetaan ensimmäiselle varasijalla olevalle. Paluukyyti Ullanlinnanmäeltä lähtee klo 18:00 kahvila Ursulan laiturista.

Lautalle mahtuu yhteensä noin 100-150 henkeä riippuen vappupäivän säästä. Hyvällä säällä lauttaan voidaan lastata enemmän väkeä yläkannelle, huonolla säällä varaudutaan siihen että osallistujat mahtuvat sisätiloihin. Ilmoitamme varasijoille päässeille mikäli ulkokannen lisäkapasiteetti päätetään ottaa käyttöön.

Osallistumismaksu lautalle on 8 euroa. Maksuohjeet ilmoitetaan lauttaan päässeille sähköpostitse. Mukana tapahtumaa mahdollistamassa VTT sekä täydellistä wappufiilistä nostattamassa Ballet, tuo wappukuoharien varma valinta! Nappaa picnic-kori kainaloon ja hyppää lautalle!

Siirry ilmoittautumiseen tästä: http://www.jayna.fi/wp/?page_id=280

April 22, 2016

29. Jäynäfinaalin yleisöäänestys on auki!

Ja niin päättyi 29. Jäynäkilpailu jäynäfinaaliin, jossa vuoden parhaat tuotokset esiteltiin suurelle yleisölle. Ylipäätään todettakoon, että tänä vuonna jäynien taso oli erittäin kova, eikä finalistien valinta ollut helppo tehtävä. Lopulta finaaliin valittiin kuitenkin joukkueiden The Antisocial Wallflowers, Vinttumiina, Huligaanihattivatit, El Timppa, Vi ska jäynä mycket suorittamat jäynät. Yleisöäänestys on nyt myös auki ja äänestäminen kannattaa. Yleisön suosikkijoukkue pääsee nimittäin seikkailupuisto Huippuun viettämään hullua extremepäivää wapun jälkeen ja äänestäneidenkin kesken suoritetaan arvonta yllätyspalkinnosta. Itse kilpailun sekä yleisöäänestyksen voittaja julistetaan Wappuriehan julistuksessa torstaina 30.4. Äänestää voi osoitteessa http://www.jayna.fi/wp/?page_id=209.

April 11, 2016

VTT Wappulautta

Wapun lähestyessä lähestyy myös jokavuotinen pyhiinvaellus opiskelijoiden luvattuun Wappumaahan, Ullanlinnanmäelle. Joka Wappu tuhannet ja taas tuhannet opiskelijat tuskailevat tämän matkan hankaluutta: on tuskaista mönkimistä, täyteen ahdettuja kamalia nyssematkoja ja kosteahkoa ilmanalaa.

Nyt tähän ahdistukseen on ratkaisu! Nimittäin wappupäivän aamuna 1.5. starttaa VTT:n ja Jäynäkilpailun järjestämä Wappulautta Otaniemestä Ullikselle. Lautalla voit heittää hyvästit aamuiselle kohmelolle, napata lasin täyteen kuoharia ja ottaa wappuheilan kainaloon nauttien auringon paahteesta kannella. Lautalla nautitaan Viinimaa.fi:n tarjoamaa Wappuwirvoketta (Balletin kuoharia) ja kenties jotain muutakin! Tästä ei kyyti enää parane, muuta siis matkasi Ullikselle antiklimaattisesta tunnelmanlatistajasta loistavaksi juhlamielen nostattajaksi!

Jäynäkilpailun finaaliin edenneille joukkueille luvassa ILMAINEN lauttakyyti Ullikselle (8kpl/joukkue).
 Muille ilmottautuminen alkaa tällä sivustolla 23.4 klo 12!

Mitä: VTT:n Wappulautta, Ballet-kuoharia ja unohtumatonta menoa
Missä ja Milloin: Lähtö 1.5. aamulla Otarannan saaristovenelaiturista, paluukyyti Ullikselta Cafe Ursulan laiturista
Miksi: Koska Wappu ja ehdottomasti paras tapa siirtyä Ullikselle

#VTTwappulautta # Jäynäkilpailu

 

March 8, 2016

29. Kilpailun palkinnot

Alkaako Wappu jo kolkutella? Ahdistaako tyhjä jääkaappi krapulassa? Ei hätää! Jäynäkilpailun kaikille finalistijoukkueille on Finaalipäivänä 22.4 tarjolla herkullinen aamupala aivan naapurissa Radisson Blu Otaniemessä ennen Jäynäfinaalia. Täältä tullaan kierien kotiin!

Radisson Blu tarjoaa Finaalin voittajajoukkueelle myös VIP-illan mahtavalla näköalalla varustetussa kabinettitilassaan juomineen ja ruokineen syksylle valitulle päivälle. Tästä ei saunailta kaveriporukalla parane!

Tämän lisäksi voittajajoukkueen ei tarvitse herätä vappuna klo 8:00 raahaamaan telttaansa ja ruokiansa kaameassa kaamoskankkusessa Ullikselle. Joukkuelle on luvassa aiemmin mainitussa ABB loungessaan gourmeempaa ruokaa myyvän Anton&Antonin tarjoamat herkkuja pursuilevat piknik-kassit. Anton&Anton on myös muille vapunjuhlijoille ajankohtainen vappupiknikkiä ajatellen: Ovet ovat myymälässä auki 1.5 ja sijaintikin aivan Ulliksen vieressä (Kapteeninkatu 26).

ABB loungessa pääsee myös tyydyttämään sen vappuna vallitsevan ainaisen janontunteen skumpalla ja popittamaan musiikkia teltan omista musavehkeistä mukavalla fatboylla lököillen. Kaveritkaan eivät huku Ullikselle matkapuhelinverkon pätkiessä, sillä voittajajoukkueelle on luvassa omat radiopuhelimet joilla pitää yhteyttä.

Nyt kannattaa siis jäynätä! Pysykää kuulolla, sillä täältä kuulee kaiken oleellisen informaation Jäynäkilpailuun ja palkintoihin liittyen.

Loppuun vielä: 22.4. Jäynäfinaali, josta tunneli jatkuu suorana Julkun Mulkaisuun. Tulkaa mukaan selvittämään wapun parhaimmat jutut! Julkkareissa sen sijaan voi selvittää, onko wappulehti keksitty jälleen uudestaan.

April 27, 2015

YLEn Muisti-sarjan Paavo Nurmi Vasa-laivassa -dokumentti Tiistaina 28.4 kello 20.00

NYT NENÄ TELEVIISIOON KIINNI!

YLEn Muisti-sarjan Paavo Nurmi Vasa-laivassa -dokumentin päähenkilönä on tuonaikainen teekkariaktiivi Harri Leppänen, joka kertoo kuinka temppu tehtiin, ketkä sen tekivät ja mitä siitä seurasi.

Ensiesitys wappuviikolla nyt tiistaina 28.4. klo 20 TV1:llä. http://yle.fi/aihe/artikkeli/2015/04/17/muisti-paavo-nurmi-vasa-laivassa
Uusinnat lauantaina 2.5. klo 15.15 ja maanantaina 4.5. klo 9.30.

Ensiesityksen jälkeen ohjelma ilmestyy myös Yle Areenaan: http://areena.yle.fi/tv/2246165
(kuvat Vasa-museo) (kyllä, välit sinne ovat hyvässä kunnossa)

April 22, 2015

28. Jäynäkisan yleisöäänestys on auki!

Ja niin päättyi 28. Jäynäkilpailu jäynäfinaaliin, jossa vuoden parhaat tuotokset esiteltiin suurelle yleisölle. Ylipäätään todettakoon että tänä vuonna jäynien taso oli erittäin kova, eikä finalistien valinta ollut helppo tehtävä. Lopulta finaaliin valittiin kuitenkin joukkueiden Coming Soon, Luxifuksit, Anonyymit Alkemistit, El Timppa, FINSAT-1 ja BANG! suorittamat jäynät. Yleisöäänestys on nyt myös auki ja äänestäminen kannattaa. Yleisön suosikkijoukkue pääsee nimittäin seikkailupuisto Huippuun viettämään hullua extremepäivää wapun jälkeen ja äänestäneidenkin kesken suoritetaan arvonta yllätyspalkinnosta. Itse kilpailun sekä yleisöäänestyksen voittaja julistetaan Wappuriehan julisteksessa torstaina 30.4. Äänestää voi osoitteessa http://www.jayna.fi/wp/?page_id=209.

April 22, 2015

Jäynäfinaali 2015

28. Jäynäkisa huipentuu ke 22.4. Klo 15:00 alkavaan Jäynäfinaaliin, jossa esitellään vuoden parhaat kisajäynät. Ovet avataan klo 14:45, joten ole ajoissa paikalla niin varmistat pääsysi finaaliin. Tunnelman nostatus Rakentajanaukiolla alkaa jo klo 14 alkaen, joten tule fiilistelemään takuuvarmaa wappumeininkiä!

April 1, 2015

28. kilpailun palkinnot

Wapun lähestyessä sitä ihminen herää yhä useammin tyhjä jääkaappi edessään ilman aamiaista. Hyvällä jäynällä varmistatkin itsellesi hotelliaamiaisen 22.4. ihan naapurissa ennen täyteen ahdettua Jäynäfinaalia. Radisson Blu siis tarjoaa kaikille finalistijoukkueille maittavan aamiaisen hotellilla finaaliaamuna, ja on vieläpä varannut Jäynäkilpailun voittajajoukkueelle saunaosaston pikku purtavan kera käyttöönsä syksylle valitulle päivälle!

Voittajajoukkuetta ei myöskään häiritse aamuruuhkat tai ylitäydet bussit wappuna, sillä heille on varattu 1.5. LIMUSIINIKULJETUS Otaniemestä Ullanlinnanmäelle, jossa odottaa lokoisa ABB Lounge sekä hieman parempaa ruokaa myyvän Anton&Antonin täyteen ladotut piknik-kassit. Wappupäivää ajatellen A&A on auki myös 1.5. ja heidän kauppansa on ihan siinä Ulliksen vieressä. Tänä vuonna Jäynäkilpailun voittajajoukkue pääsee viettämään lokoisia oloja ulliksella ABB Loungessa, joka on vain voittajille varattu exclusiivinen teltta. Ruoka, juoma, musiikki ja lokoisat olot takaavat 110% wappufiiliksen. Kyllä nyt kannattaa osallistua kisaan!

Teekkarien uudestavuodesta, eli wapusta toivuttuaan yrittää moni jäynätä itseään tasa-arvoisella olut ja urheilu -lupauksella. Rakas naapurimme Unisport tekee tästä helpompaa, ja heiltä onkin voittajille luvassa Unisportin kurssitoimintaan liittyvä palkinto!

Jäynäkilpailun tarkoituksena on kuitenkin kannustaa kaikkia oman elämänsä sankareita löytämään sisäinen kauneutensa jäynääjänä, joten finalistijoukkueiden aamiaisen lisäksi arvotaan finalistien kesken Unisportin palveluun X oikeuttavia lahjakortteja. Finalistit pääsevät tottakai myös 22.4. pidettävän Jäynäfinaalin eturiveille skumppatarjoilun kanssa jäyniä katsomaan. Happy ending ja hyvä mieli on siis taattu!

Ollaan useasti kuultu kuinka matka on tärkeämpi kuin päämäärä. No rehellisesti sanottuna ainakin jäynätessä se matka on yhtä sähläämistä.. Leppävaaraan avattiin kuitenkin uusi Seikkailupuisto Huippu, jossa matka puusta toiselle on jo itsessään kokemus. Yleisön suosikkijoukkueelle onkin luvassa ilmaisliput Huipulle katsastamaan miten kovaa siellä tuulee.

Pysykää kuulolla huhtikuussa! Kerrotaan täällä kaikki oleellinen informaatio Jäynäkilpailuun ja palkintoihin liittyen, joten lukemalla meijän juttuja, on sullakin juttuja kerrottavana.

Loppuun vielä: 22.4. Jäynäfinaali, josta käytävä jatkuu suorana Äpyn julkkareihin. Tulkaa mukaan selvittämään wapun parhaimmat jutut! Julkkareissa sen sijaan voi selvittää, onko wappulehti keksitty jälleen uudestaan.

Ainiin, käytiin verkkokauppa.comissa vierailulla vähän aikaa sitten 😉

YHTEISTYÖSSÄ

YHTEYSTIEDOT

Yleisissä Jäynäkilpailuun liittyvissä kysymyksissä tavoitat meidät parhaiten Kysy jäynästä -lomakkeella.

Alta löydät tietyn osa-alueen vastaavien yhteystiedot.

Jäynäpromot

Iiris Hakaste
iiris.hakaste (at) aalto.fi

Yritysyhteistyö

Tommi Levo
tommi.levo (at) aalto.fi

Ylituomaristo

Puheenjohtaja Juho Jalonen
ylituomari (at) jayna.fi